fredag 25 januari 2013

Hästar och dans (inte samtidigt)

Jag avslutade mitt förra inlägg med en förhoppning om att vara lite mindre virrig när jag kom tillbaka, och jag tror också att jag är det. Som jag sa är campusområdet här gigantiskt, men jag har insett att det är smart att vandra runt för att hitta alla genvägar - det här stället är lite som Hogwarts med svårfunna trappor och hissar som tar en till alla möjliga ställen. Med andra ord, ju fler genvägar man känner till desto mindre känns avstånden.


Himla fint är det här i alla fall. CUHK ligger i New Territories, den del av Hong Kong som ligger längst norrut. Det är en bit från Hong Kong Island som väl får räknas som den centrala delen,  downtown, eller bruket som vi säger där jag kommer ifrån. Det verkar som att många som inte pluggar här kommer hit på helgerna för att vandra runt bland träd och vattendrag, vilket är helt förståeligt om man bor i de mer centrala delarna. Hong Kong är oerhört tätbefolkat men vårt campus ger verkligen andrum. Bilden ovan är från huvuddelen av campus, där jag också har de flesta av mina lektioner.

Hur plugget funkar här ska jag ge någon vecka till innan jag förklarar, terminen har fortfarande inte börjar helt på riktigt även om jag har mitt schema spikat (lediga tisdagar och fredagar, halleluja!). Istället tycker jag vi pratar om... roliga saker! I onsdags var jag för första gången och såg hästkapplöpning, och det var verkligen svinkul. Det är en av få saker som är lagliga att spela på här, varför folk är som galna. Eller ja okej, det kanske mest var utlänningar där men ändå. Folk var ändå som galna! Sjukt peppig stämning, öl i massor och en redig utsikt över en del av skyskraporna på Hong Kong Island. Jag kommer definitivt komma tillbaka, även om jag inte vann någonting.


Förutom det har vi hunnit med några utgångar - det gäller ju att passa på när vi ännu inte har en massa prov att plugga till - men tyvärr är jag extremt dålig på att ta bilder. Jag kan i alla fall konstatera att i Hong Kong är det alltid Ladies Night någonstans, med gratis vattniga cosmos eller mousserande vin i plastmugg för alla kvinnliga besökare.

Avslutningsvis kommer här en bild från när en ny styrelse presenterats på mitt hostel på campus. De gör en slags dans med sång som kallas dem beat, som används för att presentera den nya styrelsen. Som jag har fattat det är det en grej som finns på alla universitet i Hong Kong. Hur som helst var det en massa prat på kantonesiska, som jag tyvärr inte förstår ett ord av, men jag blev behandlad som världens oljebaron och fick applåder, mat och tårta i händerna hela tiden, och en personlig översättare bredvid mig. Svårt att inte känna sig välkommen!


Hälsningar,
Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar